dimarts, 8 de maig del 2018

Visita dels alumnes de 2n d'ESO a la Fundació Busquets


El passat dimarts 3 d’abril, els alumnes de 2n d’ESO van visitar la Fundació Busquets de Terrassa, situada a la cantonada dels carrers de la Cisterna i del Doctor Cabanes.

Des de l’assignatura de religió i, per altra banda, des de tutoria, l'alumnat de 2n d'ESO ha treballat durant diverses classes el tema dels serveis socials. Per tant, per acabar de consolidar tot el que havien parlat a classe, els tutors van posar en marxa dues iniciatives: una va ser anar a la Fundació Busquets i la segona mirar una pel·lícula anomenada Techo y comida.

Aquesta tracta sobre una mare soltera i sense treball, que ni tan sols pot donar de menjar al seu fill ja que no rep cap tipus d'ajuda. Malgrat la vergonya i la sensació de fracàs, ella va tirant endavant com pot… Fins que un dia les coses es compliquen del tot: el propietari de l’habitatge decideix demandar-la per no pagar el lloguer i tot comença a indicar que podria perdre la custodia de l’Adrián, el seu fill. Arribat a aquest punt sembla que no hi ha cap solució i la pel·lícula es torna una autèntica carrera a contrarellotge per trobar una solució.

Després de veure aquest film, per fer entendre als nois que això passa a la realitat i no només a la ficció, unes setmanes més tard van anar a visitar la Fundació Busquets de Terrassa.

Durant la seva visita els van explicar que la Fundació Busquets es dedica a vetllar per dues causes socials molt clares: una és ajudar a totes les persones en risc de vulnerabilitat i la segona és el CRAE.

Un CRAE és un Centre Residencial d’Acció Educativa, on acullen a molts menors. Tenen la funció d’atendre residencialment a tots els nens que, per una raó o una altra, la seva família no pot o no està capacitada per fer-se'n càrrec, o bé quan és precís protegir el menor d’abandonament, maltractament, explotació…

Per tant, tenen uns pisos habilitats on conviuen molts menors. Cada nen disposa d’uns educadors socials que són els seus tutors i encarregats de vetllar pel benestar de l’infant.

Durant la visita, els alumnes van tenir l’oportunitat de visitar aquests pisos i parlar amb professionals que treballen en l’àmbit de l’educació social.

Un cop van comprendre aquesta faceta de la Fundació Busquets, van conèixer la segona funció d’aquesta organització, que és vetllar per totes les persones en risc de vulnerabilitat.

Per fer-ho, els van explicar que l’associació disposa d’un menjador social, d’un programa per persones sense sostre, d’un centre de dia, de pisos d’autonomia i de programes d’aliments i roba per a famílies amb necessitats socioeconòmiques. Van tenir l’oportunitat de veure i estar en tots els espais habilitats per dur a terme totes aquestes iniciatives i van escoltar les explicacions d’un educador social del centre.

En conclusió, va ser una visita molt enriquidora pels alumnes de 2n d’ESO ja que van conèixer tots els detalls sobre la feina que fan dia rere dia a la Fundació Busquets i, sobre tot, els va servir per adonar-se que aquests problemes socials existeixen i estan molt presents a l’actualitat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada