dimarts, 8 de maig del 2018

TALLER DE CIÈNCIA A P4



El passat 22 de març l’alumnat de P4 de l’escola va gaudir a classe d’un taller de ciències ofert per una professora del centre, la Cristina Vila.

És una professora de ciències a secundària i batxillerat que, des de fa diversos anys, organitza un petit taller d’experiments per a P4, però els nens i nenes ho consideren un taller de màgia, no de ciències, ja que queden meravellats.
Durant el taller, la professora els va oferir uns cincs experiments diferents, on ells podien col·laborar afegint-hi alguns ingredients.

En primer lloc va realitzar el Semàfor Redox, que es basava en diferents substàncies oxidades que canviaven de color al moure la mescla.

D’altra banda, també va fer una demostració de com funcionaven els vasos comunicants, uns recipients on els líquids que entren es col·loquen de tal manera que tots els cantons queden equilibrats, ja que a classe estan començant a treballar el tema de l’aigua.

Entre els diversos experiments, el que més va agradar i impressionar als nens i nenes va ser l’anomenat Pasta de dents per a elefants. Aquesta consisteix a descompondre aigua oxigenada, amb l’objectiu de produir espuma de colors.





En conclusió, les tutores dels alumnes de P4 consideren aquesta activitat un regal, puix que els nens i nenes ho passen molt bé. D’altra banda, la Cristina ha dut a terme aquest taller durant set anys, i pensa que pels petits és una experiència increïble, a més ella també gaudeix molt fent-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada