diumenge, 10 de desembre del 2017

XERRADA SOBRE LA PRESÓ A 4t D'ESO

El passat 3 de novembre van venir tres interns de la presó de Sant Joan de Vilatorrada a l'escola Vedruna Vall, per tal de fer una xerrada als alumnes de 4t d'ESO sobre la seva vida i com van arribar a aquesta situació.


Aquestes persones van venir a explicar les seves vides i els motius pels quals van anar  a la presó; per culpa del dopatge o altres motius com les drogues i l’alcohol.
En primer lloc, va venir un noi que els explicava que va caure en l’alcoholisme i les drogues.
El segon interlocutor  va explicar que procedia d’una família força destructurada i se li havien acumulat diversos delictes del passat, com robar mòbils a petites botigues.
I, per acabar, l'últim conferenciant va ser un ciclista d'èlit condemnat a presó per culpa del dopatge que va cometre per tal de guanyar curses i competicions.


Després de l’explicació de les seves històries, els professors van deixar sols als alumnes amb els interns i els van donar l'oportunitat de fer preguntes més privades sense els professors.
En definitiva va ser una experiència colpidora que va fer veure als nostres companys la vulnerabilitat de les persones i com a vegades la presa de decissions té efectes més inesperats del que ens pensem. A més tot plegat també va servir per que els nois i noies veiéssin la institució penitenciària més com una solució per a la reinserció de persones que no pas com un càstig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada